İyi bir kariyer yolunda, lüks restoran tadında; MSA’nın Restoranı
Mutfak Sanatları Akademisi (MSA); 2004 yılından bu yana, Profesyonel Aşçılık, Pasta-Ekmekçilik, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği, Barmenlik ve Miksoloji, Baristalık gibi pek çok alanda uluslararası standartlarda mesleki eğitim veren, Türkiye’nin lider mutfak okulu… Ve MSA’nın Sarıyer’de, Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan yeni işletmesi ‘MSA’nın Restoranı’…
MSA’nın Restoranı, müze ziyaretçilerinin yanı sıra leziz ve kaliteli yemek sevenleri özel bir atmosferde buluşturuyor. Eğitimine devam eden öğrenciler, öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı buluyor, eğitmen şefler önderliğinde ve müfredat kapsamında birbirinden özel lezzetleri konuklarına sunuyor.
İşletme yönetimini, 2018 yılında devreye girecek ‘Yeni Nesil Yazar Kasa’ ile ilgili düzenlemeyi öngörerek yeni işletmesini hayata geçiren MSA, satış operasyonunda tam entegre Denge çözümleriyle ilerlemeye karar verdi. Böylece MSA, satış operasyonlarını kesintisiz ve esnek bir şekilde yönetiyor; hem 'masada' ve hem de 'kasada' ödeme işlemlerinde dört dörtlük hizmet veriyor. İşletmenin stok takibi ve reçete işlemleri de rahatlıkla yapılabiliyor.
MSA Dükkân, MSA Kampüs ve Sakıp Sabancı Müzesi’nde olmak üzere iki noktada; yine eğitim alan stajyerler tarafından işletiliyor. Mutfak Sanatları Akademisi, MSA Dükkân’da da Arkhe’yi tercih ediyor; ‘tek başına pos sistemi’ kullanmak için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Böylece sadece ‘tek bir yazarkasa’ ile ayrıca kasa terminali olmaksızın işletmesini yönetme konforuna erişecek.
MSA, geleceğin profesyonellerini yetiştirirken de Arkhe’ye güveniyor. Deneyimli Arkhe ekibi tarafından verilen ‘Stok-maliyet izleme, satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri’ derslerinin uygulaması restoranlarda öğrenciler tarafından yapılabiliyor…