Nobo: Yepyeni ayurvedik bir gastronomik deneyim!
Perma kültür ve sıfır atık ilkelerine dayanan, dünyanın ilk bitki bazlı Ayurveda restoranı Nobo (Not Just a Bowl), Advayta Bomonti’nin içinde hizmet veriyor! Fikir anneleri; Advayta Bomonti'nin kurucusu Yeliz Altınışık, Ayurvedik Tıp Danışmanı Ulli Allmendiger ve Diyetisyen Sena Tuvanç.
Mevsimsel olarak değişen menüsüyle Nobo, her zaman vücudu en iyi dengede tutan şeyleri sunuyor. Nobo’da, baharat karışımlarından kullanılan yağlara; mevsim sebzeleri ve yiyeceklerin sıcaklığına kadar her alanda ayurveda prensipleri uygulanıyor. Ürünlerin doğrudan üreticilerden temin edilmesine özen gösteriliyor ve titizlikle seçilen küçük organik çiftçilerle çalışılıyor.
Nobo’da misafirler, kendi ihtiyaçları ve isteklerine göre yemekler şekillendirebiliyor. Ayurveda sistemine göre eğitilmiş mutfak personeline, temel anayasal ve mevsimsel önerileriyle ilgili danışabiliyorlar.
Çevreye zarar vermemek için büyük bir çabayla ilerleyen Nobo’da; tek kullanımlık plastik bardak, pipet, çatal-bıçak, poşet bulunmuyor. Mutfakta streç film ve alüminyum folyo yerine kapaklı kaplar kullanılıyor, en küçük boy peçete, o da mümkün olduğu kadar az kullanılıyor. Kağıt havlu kesinlikle kullanılmıyor. Camlar ayrıştırılıp tedarikçilerine geri gönderiliyor. Cam şişelerin geri gönderilemeyen kısmı ve kağıt çöpleri belediyeye gönderiliyor. Organik atıklar ayrılıyor ve Nobo kompost alanı oluşturuluyor. Sebzelerin kullanılmayan kökleri çimlendirip ekiliyor. Çimlendirilemeyenler yenilebilir kökler fermante edilip kaselerde kullanılıyor. Ayrıca Nobo’da kimyasal yerine organik temizleyiciler kullanılıyor.
Arkhe’ye güvenerek işletmesini Denge restoran programı ile yönetme kararı alan Nobo; hızlı ve tam kontrollü satış operasyonu sağlıyor. Siparişleri hiçbir diyaloğa ihtiyaç duyulmadan hızla mutfağa iletebiliyor.
Kendine özel geliştirilmiş gibi hissettiği restoran programı ve özel tasarım imkanına sahip ekranıyla her düzeyde çalışanı tarafından kolaylıkla kullanıyor.
Tüm yönetici ve çalışanlar, Denge Mobil Rapor’la kendi yetkilendirmelerine göre işletmeleri hakkında anlık bilgi sahibi olabiliyor.