Sloganı; “Mahallenin yemek sever mekanı”, Nişantaşı’nda bir şef restoranı

Mevsimsel yemekleri, 3 ayda bir yenilenen menüsüyle Alta’nın amacı “herkesi rahat ve evinde hissettirmek, güzel yemek, güzel içki ve güzel müziği, sevdiğimiz insanlarla paylaşmak.”

İşletme Tolgay Yıldırım ve şef Burçak Ersen ortaklığıyla açılmış. Ersen, Art Institute of CA-Los Angeles'ta Mutfak Sanatları eğitimi almış ve okulunu onur derecesiyle bitirmiş. Michelin yıldızlı restoranların mutfaklarında, Geoffrey Zakarian ve Wolfgang Puck gibi şeflerle de çalışarak deneyim kazanmış.

Alta’nın menüsü dünya mutfağından lezzetlerin Burçak Ersen yorumlarından oluşuyor.

Mümkün olduğunca yöresinden temin edilen malzemelerle hazırlanan menüde başlangıçlar, ana yemeklerin olduğu a la carte menü ve bar menüsü yer alıyor. ‘Alta İstanbul’, ‘Martini Bosphorus’ ‘Night Out’ gibi özgün kokteylleri ise bar şefi Tarık Oğul tarafından hazırlanıyor.

Alta, ister iş çıkış barda zaman geçirmek, ister şefin yorumlarıyla dünya mutfağından lezzetleri deneyimlemek, isterse yemek sonrası kaliteli müzikle özel kokteyllerle hoş bir ambiyansın tadını çıkartmak isteyenler için ideal.

Mekan, Ceren Sakin tarafından feng shui’ye uygun olarak, misafirlerini en rahat şekilde ağırlamak üzere planlanmış. Pazartesi dışında her gün, 16.00-01.00 arası hizmet veriyor. Alta’da özel organizasyonlar için bazı bölümleri kapatmak da mümkün. Catering hizmeti de mevcut.

Her anlamda verdiği hizmette mükemelliği hedefleyen Alta, kullandığı restoran programındaki memnuniyetsizlikleri nedeniyle Denge Konuk Ağırlama Sistemi’ne geçme kararı aldı.

Böylelikle; tüm diğer Arkhe müşterileri gibi 7 gün 24 saat kesintisiz Arkhe desteğine sahip oldu.

Tam entegre, kesintisiz ve esnek Denge çözümleriyle yönetime başlayan Alta; artık hızlı, tam kontrollü satış operasyonu sağlıyor, siparişleri hiçbir diyaloğa ihtiyaç duymadan, hızlı bir şekilde mutfağa iletebiliyor.

Stok, envanter ve reçete süreçlerinde de sorunsuz ilerliyor. Ürünlerini ve olması gereken stoğunu anlık olarak görüyor. Sayım işlemlerinin kolaylığından ve avantajlarından faydalanıyor.

Kendine özel geliştirilmiş gibi hissettiği restoran programı ve özel tasarım imkanına sahip ekranını her düzeyde çalışanı kolaylıkla kullanıyor.

Denge Mobil Rapor sayesinde de tüm çalışanlar, kendi yetkilendirmelerine göre işletme hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

02 October 2019
Sloganı; “Mahallenin yemek sever mekanı”, Nişantaşı’nda bir şef restoranı